BiH: Proglašeno stanje prirodne katastrofe

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Proglašeno stanje prirodne katastrofe

Vlada Federacije BiH na hitnoj, telefonskoj sednici, donela Odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće na području FBiH zbog obilnih kišnih padavina.

Padavine su prouzrokovale izlivanje reka i bujičnih potoka, izazivajući plavljenje velikog broja infrastrukturnih objekata, objekata stanovanja i poljoprivrednog i drugog zemljišta.

Odlučeno je da se sve institucije stave na raspolaganje Federalnom štabu civilne zaštite, da se svuda uvedu dežurstva, angažuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << komisije za procenu šteta.

Najnovije poplave koje su proteklih dana zahvatile BiH, izazvane su jakim kišama i bujičnim vodotokovima manjih reka i potoka.

Voda se uglavnom povlači, ali je ponovo za sobom ostavila velike štete - poplavljene kuće i zemljište, srušene mostove i oštećene puteve, a aktiviraju se i nova klizišta.

U više opština proglašeno je vanredno stanje, MUP-u je prijavljen nestanak tri osobe za koje se sumnja da su stradale u bujicama, a telo jedne od njih je pronađeno.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.