BiH:Pretučen profesor zbog Kordića?

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH:Pretučen profesor zbog Kordića?

Sarajevo -- Akademik i profesor Ekonomskog fakulteta u Mostaru Slavo Kukić pretučen je danas u svom kabinetu, potvrdili su MUP i njegova porodica.

Kako prenosi sarajevski portal Kliks, muškarac koji je napao Kukića, ušao je nasilno u njegov kabinet i naneo mu teške povrede. Osobe bliske Kukiću su potvrdile da on ima teške povrede, uključujući i povrede glave.

"Nešto posle 15 sati Kukić je palicom napadnut u svom kabinetu. Prema opisu, policija traga za muškarcem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << visokim 185 centimaetara, koji je bio obučen u crnu majicu", kazao je Srećko Bošnjak, portparol MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako Kliks nezvanično saznaje, motiv napada na profesora Kukića mogle bi biti izjave koje je proteklih dana davao u medijima o ratnom zločincu Dariju Kordiću.

U Busovači na snimanju dočeka haškog optuženika za ratne zločine Darija Kordića nepoznate osobe napale su novinarsku ekipu Federalne televizije (FTV) upućujući im verbalne uvrede i tražeći od njih da napuste mesto događaja.

Kordić je prošle sedmice pušten na prevremenu slobodu nakon što je odslužio dve trećine od ukupno 25 godina zatvora na koliko ga je Haški tribunal osudio zbog zločina u Lašvanskoj dolini.

"Hitno otkriti napadače na profesora"

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić osudio je danas napad na mostarskog akademika Slavu Kukića i ocenio da taj incident još jedan u nizu fašističkih ispada sa kojim se javnost suočava.

Nikšić je zatražio od nadležnih policijskih i pravosudnih organa da hitno otkriju napadače na profesora Kukića i da ih najoštrije sankcionišu.

Premijer BH Federacije pozvao je profesora da nakon oporavka nastavi društveni angažman jer će tako poraziti fašiste koji pokušavaju da ućutkaju neistomišljenike.

"Profesoru Kukiću želim brz i uspešan oporavak i nastavak društvenog angažmana, jer će time fašisti doživeti novi poraz", izjavio je Nikšić.

"Nažalost na taj način oni pokušavaju da ućutkaju sve koji imaju hrabrosti da iznesu mišljenje i stavove suprotne onima koji smatraju da jedini imaju pravo da odredjuju šta jeste, a šta nije ispravno razmišljanje ili delovanje", izjavio je Nikšić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pretučen profesor u Mostaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2014

Akademik i profesor Ekonomskog fakulteta u Mostaru Slavo Kukić pretučen je danas u svom kabinetu, potvrdili su MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i njegova porodica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.