BiH:Pretres kabineta potpredsednika

Izvor: B92, 03.Jul.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH:Pretres kabineta potpredsednika

Sarajevo -- Pripadnici SIPA pretresali su kabinet potpredsednika Vlade Federacije BiH i federalnog ministra poljoprivrede, Jerka Ivankovića Lijanovića, piše Dnevni avaz.

Službenici SIPA su, kako se navodi, pretres izvršili sinoć i tom prilikom su uzeli određeni deo dokumentacije.

List nezvanično saznaje da se prilikom pretresa Lijanovićev nije nalazio u svom kabinetu.

Izvori bliski istrazi listu su potvrdili da je ovo samo deo akcije SIPA, koja se već duže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovodi protiv Lijanovića, inače, potpredsednika Narodne stranke radom za boljitak (NSRzB), zbog organiziranog kriminala, utaje poreza i carinskih prevara.

Najavljeno je sprovodjenje opsežne akcije policijskih agencija koju treba očekivati vrlo skoro, navodi list.

Jedna od istraga protiv Lijanovića i njegovih saradnika pokrenuta je na osnovu prijave Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) podnesene 2011. godine Tužilaštvu BiH. Krivična prijava je pokrenuta zbog osnovane sumnje na utaju poreza odnosno PDV-a od gotovo pet miliona KM.

List podseća da je protiv ministra Lijanovića i još pedesetak osoba Federalna uprava policija podnela Tužilaštvu Kantona Sarajevo izveštaj o krivičnom delu za organizirani kriminal prilikom dodele poljoprivrednih podsticaja i kupovine glasova na poslednjim opštim izborima novcem iz federalne kase.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici SIPA pretresali kabinet potpredsednika Vlade FBiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2013

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresali su kabinet potpredsednika Vlade Federacije BiH i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića Lijanovića, koji se nalazi u zgradi Federalne vlade u Sarajevu, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

BiH: Pretres kabineta potpredsednika

Izvor: Akter, 03.Jul.2013

Pripadnici SIPA pretresali su kabinet potpredsednika Vlade Federacije BiH i federalnog ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.