BiH:Optužnica protiv direktora SIPA

Izvor: B92, 05.Jun.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH:Optužnica protiv direktora SIPA

Sarajevo -- Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zupca prenosi FTV.

Optužen je za nesavestan rad u službi jer se tokom protesta 7. februara oglušio na zahteve za pomoć u zaštiti zgrade Predsedništva BiH, i odbio da angažuje specijalnu jedinicu SIPA.

Posledica demonstracija 7. februara su šteta na zgradi Predsedništva BiH od oko 400.000 maraka, nemerljiva šteta u Arhivu BiH kao i povređivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policijskih službenika i uništavanje policijskih vozila.

Navodi se da Zubac nije postupio po zakonima koji obavezuju sva policijska tela BiH na saradnju s Direkcijom za koordinaciju policijskih tela.

Optužnicu koju je potpisao državni tužilac Miroslav Marković, prosleđena je Sudu BiH na potvrđivanje.

Zupcu, ukoliko bude osuđen, preti kazna od jedne do deset godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv direktora SIPA

Izvor: Akter, 05.Jun.2014

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zupca prenosi FTV

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.