BiH: Nema nagodbe s Jašarevićem

Izvor: B92, 21.Avg.2013, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Nema nagodbe s Jašarevićem

Sarajevo -- Iz Tužilaštva BiH saopšteno da oni nisu zainteresovano za sporazumno priznanje krivice u slučaju Mevlida Jašarevića.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić je rekao da će to tužilaštvo tražiti maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora jer ima jake dokaze i argumente za njegovu krivicu.

Jašarević je optužen za napad na Ambasadu SAD u Sarajevu 2011. godine, a njegov advokat Senad Dupovac je juče naveo da je odbrana dostavila Tužilaštvu predlog za sporazumno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznanje krivice.

"Odbrana je Tužilaštvu BiH dostavila pisani predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice u kome je predložila da se za događaj za koji se tereti Jašarević izrekne zatvorska kazna od pet do osam godina, po odluci Suda BiH", kazao je Dupovac.

Apelaciono veće Suda BiH ukinulo je 11. jula prvostepenu presudu Jašareviću prema kojoj je bio osuđen na 18 godina zatvora, a novi postupak trebalo bi da počne 19. septembra.

Jašarević je 28. oktobra 2011. iz "kalašnjikova" pucao na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu. Tokom 50 minuta ispalio je 105 metaka iz automatske puške i tom prilikom je teško ranio pripadnika policije Mirslada Velića, preneli su mediji u BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.