Izvor: B92, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Još jedna masovna grobnica

Sarajevo -- U masovnoj grobnici nađenoj na putu Mokro-Sokolac, na planini Romanija, u RS, otkriveni posmrtni ostaci najmanje 27 civila.

Kako su izjavili čelnici Komisije BiH za traženje nestalih, na osnovu nađenih dokumenata može se potvrditi da su sve žrtve iz Kasindolske ulice u Sarajevu, koje su 14. maja 1992. odvedene iz svojih kuća. Tela su nađena u masovnoj grobnici dugoj više od pet i dubokoj dva metra, u gustoj borovoj šumi.

Ekshumacija se nastavlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a pretpostavlja se da su u njoj posmrtni ostaci 37 civila.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu vodilo je istragu protiv Gorana Vasića za odvođenje civila iz Kasindolske ulice. Vasić je u tom delu optužnice sredinom 2005. oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Predmet 'Kasindolska ulica' u nadležosti je Suda BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.