Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Akcija SIPA-e usmjerena na Gornju Maoču

Nakon što su zastave militantne Islamske države jasno istaknute na jednoj kući u Gornjoj Maoči, državna Agencija za istrage i zaštitu poduzima određene aktivnosti, potvrdila jeKristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e za portal Klix.ba.

Idućega tjedna počinje suđenje Huseinu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, koji je često boravio u Gornjoj Maoči. On je optužen za javno podsticanje na terorističke aktivnosti u vezi sa vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i organiziranje terorističke grupe.

U akciji Damask u okviru koje je Bosnić uhapšen, zajedno sa njim su privedeni i njegovi sljedbenici no, oni su nakon kratkotrajnog boravka u pritvoru pušteni na slobodu. Protiv Bosnića je podignuta optužnica dok su njegovi sljedbenici još uvijek predmet istrage Tužilaštva BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SIPA upala u Gornju Maoču, zastave sklonjene

Izvor: Mondo, 05.Feb.2015

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Gornjoj Maoči danas nisu zatekli zastave "Islamske države", a o rezultatima izvršenih provjera obaviješteno je Tužilaštvo BiH, saopšteno je iz Sipe...Foto: screenshot/YouTube..Pripadnici Sipe, zajedno sa policijskim službenicima federalnog...

Nastavak na Mondo...

BiH: Novinari RSE u Gornjoj Maoči

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015

Nakon što su zastave militantne Islamske države jasno istaknute na jednoj kući u Gornjoj Maoči, državna Agencija za istrage i zaštitu poduzima određene aktivnosti, potvrdila je glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić...Novinari Radija Slobodna Evropa nalaze se licu mjesta. Uskoro opširinije!

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.