Bezbednosna signalizacija za dve osnovne škole

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednosna signalizacija za dve osnovne škole

Javno komunalno preduzeće „Parking servis", u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole", nastavlja uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola u Beogradu.

Danas su ovu signalizaciju dobile osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović" i „Đura Daničić" u naselju Braće Jerković. Uređene su zone pešačkih prelaza na raskrsnici Darvinove sa Ulicom Đorđa Andrejevića Kuna, kao i pešačkih prelaza u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića na oba >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prilaza raskrsnici sa Darvinovom ulicom.

U zoni pešačkih prelaza u ulicama Braće Jerković i Darvinovoj postavljena je zaštitna školska ograda sa reflektujućim trakama na stubićima i porukom „Đaci vas mole, usporite pored škole". Na prilazima pešačkom prelazu postavljeni su usporivači saobraćaja i izvršeno je obeležavanje horizontalne signalizacije pešačkog prelaza i ispisa „ŠKOLA", uz odgovarajuću prateću vertikalnu signalizaciju odnosno znakove „Deca na putu". U cilju umirenja saobraćaja postavljeni su „ležeći policajci" na prilazima pešačkim prelazima u Darvinovoj ulici.

Bezbednosnu signalizaciju do sada su dobile osnovne škole „Skadarlija" (Stari grad), „Sveti Sava" (Vračar) i „Ratko Mitrović" u Novom Beogradu. Do kraja ove nedelje bezbednosnu signalizaciju dobiće i Osnovna škola „Novi Beograd". Do kraja godine u okolini dvadeset osnovnih škola u Beogradu biće postavljena signalizacija, kako bi se bezbednost dece u zoni škola podigla na viši nivo.

„Parking servis" je 2007. godine pokrenuo akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole". Za proteklih pet godina 70.000 đaka prvaka dobilo je fluorescentne prsluke. Od početka ove školske godine posećene su 84 osnovne škole u jedanaest beogradskih opština i podeljeno oko 7.300 fluorescentnih prsluka. Ove nedelje obići će se osnovne škole na opštini Grocka.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.