Bezbednjaci otkrili motiv KRVAVOG napada kombijem u Torontu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednjaci otkrili motiv KRVAVOG napada kombijem u Torontu

Najmanje devet osoba poginulo, a 16 povređeno kad je vozilo prešlo na trotoar

Istražitelji koji se bave napadom kombijem u kanadskom gradu Torontu, u kojem je u ponedeljak ubijeno devet ljudi, razmatraju terorizam kao verovatni motiv napadača, prenose mediji pozivajući se na neimenovani izvor iz bezbednosnih službi SAD.

Pročitajte i:

Ne postoji razlog za verovanje da je bio slučajan incident s uletanjem iznajmljenog kombija firme "Rajder" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u masu pešaka. Prema snimcima koji su se pojavili u kanadskim medijima, vozač kombija je prilikom hapšenja tvrdio da ima pištolj i tražio od policajaca da ga ubiju.

Najmanje devet osoba je poginulo, dok je 16 povređeno kad je kombi prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta, izjavio je zamenik šefa policije u Torontu Piter Juen. Kanadska policija pronašla je i uhapsila vozača, ali Juen nije mogao da kaže šta bi mogao da bude uzrok ili motiv incidenta.

#yongeandfinch possible suspect arrested #torontoattack pic.twitter.com/teqL0UyYri

— CLARK HUA ZHANG (@FTV_Huazhang) April 23, 2018

Neimenovani očevidac je prethodno rekao da je video najmanje dva tela na mestu incidenta.

Navodi se i da je lokalna bolnica "Sanibruk" putem Tvitera saopštila da je primila najmanje sedam povređenih.

Policija je objavila da je beli kombi udario pešake na raskrsnici ulice Jongi i Avenije Finč, a na televizijskim snimcima prikazano je ukazivanje pomoći povređenima koji leže na trotoaru.

Policija je zatvorila raskrsnicu, a bile je obustavljena i metro linija koja prolazi kroz to područje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.