Bezbednjaci BiH i Srbije istražuju slučaj koverte s metkom

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednjaci BiH i Srbije istražuju slučaj koverte s metkom

Sarajevo -- Policijske i bezbedosne strukture BiH u saradnji sa kolegama iz Srbije, istražuju slučaj koverte sa metkom koja je stigla pre tri dana u zgradu Parlamenta BiH.

Njihov cilj je da rasetle ovaj slučaj i pronadju pošiljaoca koverte u kojoj se nalazio metak kalibra 7,65 i poruka "S verom u Boga sloboda ili smrt" sa slikom mrtvačke glave. U istragu su, dodaje se, uključeni i međunarodni partneri.

Pozivajući se na svoja saznanja portal piše da je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koverata sa identičnim sadržajem poslato istog dana iz Beograda na nekoliko adresa u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za Klix nisu mogli da kažu više informacija osim da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja te da sledi veštačenje.

"Tužilaštvu BiH su predati izveštaji o merama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem. Izuzeti su predmeti koji će biti poslati na veštačenje", rekao je za portparol SIPA Luka Miladinović.

U pisarnicu Zajedničke službe Institucija BiH stigla je koverta u kojoj je u tuferu bio metak. Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebalo da bude dostavljena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.