Bez struje na žičari

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez struje na žičari

Zbog kvara u elektrodistribuciji jutros oko devet sati veći deo Turističkog centra na Kopaoniku bio je bez električne energije.

Društvo 1 Pastor: Zajednički moramo graditi budućnost

2 Ortopedi savetuju oprez zbog klizavih puteva

3 Niš, kada je kralj šetao trgovačkom kućom

4 Bez dovoljno vode 85 odsto svetskog stanovništva

5 Žalba ne košta, ali nije džaba

Deset žičara koje su radile ostale su bez struje osim Malog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jezera koje je povremeno bilo u funkciji. Svi skijaši su bezbedno sišli sa ski liftova koji u slučaju havarije pored glavnog imaju i nužni pogon.

U momentu nestanka struje bilo je oko minus jedan stepen, a na žičarama je bilo oko 300 skijaša.

Skijaši su u roku od 25 minuta bili na sigurnom. Svim korisnicima Skijališta Srbije novac će biti refundiran ili dat besplatan dan skijanja u zavisnosti od njihove želje.

Takođe i svi korisnici adrenalinskih sadržaja na ovoj planini, zbog nastale situacije imaće i besplatnu vožnju na bob na šinama, zip lajnu i tjubingu.

Bez struje su bili svi planinarski domovi, Srebrnac i centralni deo turističkog centra. Oko 14 sati otklonjen je kvar i skijalište je nesmetano nastavilo sa radom. Trenutno na Kopaoniku ima oko 4.000 turista.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.