Bez struje 3.500 potrošača

Izvor: Studio B, 09.Mar.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez struje 3.500 potrošača

U Srbiji je trenutno bez struje 3.500 potrošača isključivo u brdsko-planinskim područjima, zavejanih snegom, rečeno je danas Tanjugu u Elektroprivredi Srbije (EPS).

To je oko 0,1 odsto upupnog broja potrošača, kojih u Srbiji ima 3,5 miliona, navode u EPS-u i naglašavaju da je u krajevima pogođenim velikim snežnim padavinama i jakim vetrom situacija mnogo stabilnija.

"Sve je manje kvarova i iz sata u sat normalizuje se snabdevanje elektricnom energijom", ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u tom javnom preduzeću.

Monterskim ekipama, koje su danonocno na terenu, probleme zadaju neprohodni putevi u brdsko-planinskim krajevima.

Na terenu su monterske ekipe koje ulažu velike napore da se probiju kroz neprohodne zavejane puteve i otklone kvarove u planinskim selima, a ekipe distribucija su spremne da otklone kvarove čim putevi budu prohodni.

Prema najavama meteorologa, očekuje se znatno poboljšanje vremenskih prilika, što će doprineti bržem otklanjanju kvarova i potpunoj stabilizaciji snabdevanja elektricnom energijom.

 

Zavejana sela na jugu Srbije dobiće struju do sutra

Potrošači električne energije iz okoline Bosilegrada i Kuršumlije, kojima je zbog prošlonedeljnog nevremena prekinuto snabdevanje strujom, biće priključeni na mrežu danas ili sutra, rečeno je u niškoj elektrodistribuciji "Jugoistok".

Šef kabineta "Jugoistoka" Dragoslav Pavlović rekao je da se stanje na terenu polako normalizuje i dodao da je na području juga Srbije bez struje svega oko 40 potrošača.

"Radi se o žiteljima udaljenih zaseoka na obroncima Kopaonika u opštini Kuršumlija i zaseocima na području opštine Bosilegrad", rekao je Pavlović. On je istakao da je "najgora situacija" bila u subotu kada je bez struje bilo oko 2.000 potrošača.

"Broj građana koji zaista nisu imali struju je zapravo daleko manji, jer u mnogim od tih kuća koje evidentiramo kao potrošače, niko ne živi", kazao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, ekipe montera uspele su da za vikend zamene mnoge pokidane električne vodove zahvaljujući pomoći lokalnih samouprava koje su rastčišćavale puteve i prilaze do zavejanih dalekovoda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.