Bez saobraćajnih udesa tokom protekle noći

Izvor: Blic, 03.Avg.2011, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez saobraćajnih udesa tokom protekle noći

Hitna pomoć je tokom protekle noći na području Beograda obavila 104 intervencije od kojih osam na javnom mestu, izjavila je portparol te zdravstvene službe, dr Nada Macura.

Lekarima su se najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, glavoboljom i virusnim infekcijama, navela je dr Macura, ističući da u tom periodu nije bilo saobraćajnih udesa.

Hitna pomoć je za protekla 24 sata obavila 204 intervencije od kojih 39 na javnom mestu.

Dr Macura je savetovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odmor i pažnju prilikom dužeg putovanja.

Oni koji imaju stomačne virusne infekcije trebalo bi najpre da pribegnu dijeti i da unose u organizam barenu hranu - krompir, šargerepu, pirinač, čaj bez šećera, tečnost i lekove koji zaustavljaju stolicu, savetovala je dr Macura.

Pri tom se ne preporučuje korišćenje lekova protiv povraćanja, pogotovu deci, dodala je dr Macura.

Povezane vesti: Hitna pomoć noćas obavila 95 intervencija Hitna pomoć prošle noći intervenisala 124 puta Hitna pomoć obavila 83 intervencije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.