Izvor: B92, 23.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez rasprave o puštanju u Rusiju

Hag -- Jutros je u Hagu nastavljeno suđenje Slobodanu Miloševiću.

Posle šestonedeljne pauze u procesu Slobodanu Miloševiću, u Hagu je nastavljeno suđenje bivšem predsedniku Jugoslavije i Srbije, koji je izveo još jednog svedoka čiji je iskaz vezan za kosovski deo optužnice. Sudije danas nisu povele raspravu o zahtevu da optuženi privremeno bude pušten na lečenje u Rusiju.

Uprkos očekivanjima većeg broja novinara iz Rusije, koji su juče iznenada doputovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Hag, Sudsko veće koje sudi Miloševiću nije ni pomenulo odlazak optuženog na lečenje u Moskvu. To nije učinio ni Milošević, ali se i dalje očekuje da bi to pitanje uskoro moglo biti razmatrano u sudnici.

U međuvremenu, Slobodan Milošević, na kom nisu bili primetni znaci bolesti, ispitao je 47. svedoka odbrane, penzionisanog pukovnika VSCG Milana Kotura. On je 1998. i 1999. bio na čelu tima koji je bio zadužen za sprovođenje sporazuma s Verifikacionom Misijom OEBS-a. Koturevo ime je već pominjano na suđenju Miloševiću tokom svedočenja nekoliko zvaničnika te misije, koji su, pored ostalog, tvrdili da je pukovnik bio jedan od onih koji su ometali sporazum Beograda i OEBS-a. Kotur je na početku svedočenja govorio o tome da je KVM bila blagonaklona prema OVK i da nije bila objektivna i korektna.

Iznenađujuće brzo i suprotno dosadašnjoj praksi, optuženi je uspeo da tokom samo jednog radnog dana ispita svedoka, a tužilac Džefri Najs je počeo unakrsno da ispituje Kotura, javlja specijalni izveštač iz Haga Miloš Milić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.