Bez posla ostalo 35 zaposlenih na niškom aerodromu

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez posla ostalo 35 zaposlenih na niškom aerodromu

Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje ugovora za 35 zaposlenih na niškom aerodromu, saopštila je Inicijativa "Ne damo niški aerodrom".

"Prema tvrdnjama radnika JP "Aerodrom Niš", poslovodstvo aerodroma na vreme je uputilo zahtev gradskim vlastima, ali nedostaju informacije o tome da li je taj zahtev u skladu sa procedurom prosleđen Vladi Srbije", navodi se u saopštenju.

U lokalnim medijima se nedavno pojavila informacija da je JP "Aerodrom Niš" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jedino preduzeće koje može biti izuzeto od racionalizacije i koje će eventualno zapošljavati nove radnike.

"Direktorat vazduhoplovstva traži da se zaposli određeni broj ljudi, kako bi aerodrom zadržao licencu, tako da postoji mogućnost da ovo preduzeće bude izuzetak od otpuštanja, jer su zahtevi međunarodnih standarda takvi kakvi jesu", izjavio je krajem marta za Južne vesti tadašnji zamenik gradonačelnika Niša Ljubiša Slavković.

Tada je najavljeno i da će devedesetak ljudi iz niških javnih komunalnih preduzeća, gradske uprave i ustanova kulture će do kraja aprila dobiti otpremnine i biti otpušteno, a da će do kraja juna, prema najavama, biti otpušteno još oko 400 do 500 ljudi.

Slavković je objasnio da se radnici otpuštaju u okviru prve faze racionalizacije koja je završena 31. decembra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.