Bez poskupljenja gasa do kraja godine

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez poskupljenja gasa do kraja godine

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da gas neće poskupeti do kraja godine, a biće nabavljene i dovoljne količine energenata za grejanje u predstojećoj sezoni.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Bajatović je ukazao da cena gasa nije realna i da se održava zbog loše ekonomske situacije i socijalne sigurnosti.

"Srbijagas u ovom trenutku gas prodaje po 35 dinara, a trebalo bi da ga prodaje po 47 dinara. Tu se radi o standadru stanovništva- poskupljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i cena usluge daljinskog grejanja, a sve se to odražava na standard stanovništva. Zato je Vlada odlučila da se cena gasa ne povećava do kraja godine", kazao je Bajatović i podsetio da će od naredne godine cenu gasa određivati nezavisno telo - Agencija za energetiku.

Prema njegovim rečima cena gasa trebalo bi da se usklađuje kvartalno, na tri meseca u skladu sa prikazima troškova.

"Biće nešto slično kao sa cenom derivata, samo što su promene u gasnom sektoru sporije, jer se cene usklađuju kvartalno, na svaka tri meseca".

Od danas skuplje grejanje i prevoz!

Bajatović je istakao ukazujući, ipak, na velika dugovanja ovom preduzeću kojem se duguje 800 miliona evra, dok sam Srbija gas bankama duguje 630 miliona evra.

"Sa ovom cenom gasa, čak i uz najavljeno poskupljenje cene grejanja većina toplana neće moći da kupi mazut i neće moći da plati isporučene količine gasa. Nama daljinski sistemi grejanja duguju 16 milijardi dinara", kazao je Bajatović, dodajući da se do kraja grejne sezone ne očekuje smanjenje tog duga, već samo povećanje. On je, ipak, istakao da će, kako bi se obezbedila socijlana stabilnost biti obezbeđene dovoljne količne energenta.

"Ono što ne platimo na mostu platićemo na ćupriji. Pre ili kasnije ono što Srbijagas ne može da plati iz svog poslovanja moraćemo da platimo kao javni dug", upozorio je Bajatović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušan Bajatović: Gas ne poskupljuje zbog ekonomske situacije

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2012

BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je jutros da gas neće poskupeti do kraja godine, a biće nabavljene i dovoljne količine energenata za grejanje u predstojećoj sezoni...Bajatović je ukazao da cena gasa nije realna i da se održava zbog loše ekonomske situacije i socijalne...

Nastavak na Glas javnosti...

Nerealna cena gasa

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2012

Gas neće poskupeti do kraja godine, rekao direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i ukazao da cena nije realna i da se održava zbog loše ekonomske situacije i socijalne sigurnosti. “Srbijagas” u ovom trenutku gas prodaje po 35 dinara, a trebalo bi da ga prodaje po 47 dinara, rekao Bajatović.. Direktor...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.