Bez panike, Srbiju će zaobići nevreme koje pogađa region

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez panike, Srbiju će zaobići nevreme koje pogađa region

Na području Srbije trenutno nema padavina, a mala je verovatnoća da u popodnevnim satima u brdsko planinskim predelima dođe do kratkotrajnih pljuskova.

To je rekao Slobodan Sovilj iz RHMZ, dodajući da se u Srbiji ne očekuju nikakve nepogode poput onih koje su pogodile region.

Podsećajući da je u toku noći na podrčiju Srbije bio na snazi narandžasti meteo alarm, odnosno da su predviđene padavine veće od 30 litara po kvadratnom metru za 12 sati što je važilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za područje zapadne i južne Srbije, Sovilj je istakao da je na tom području i pala znatna količina padavina te da je najviše padavina bilo na području Zlatibora, Sjenice i Požege.

''Tamo je registrovano 44 litara po kvadratnom metru kiše, dok u velikom delu istočne i severoistočne Srbije uopšte nije bilo padavina'', rekao je Sovilj Tanjugu, dodajući da je najveća količina padavina, kao što je i najavljeno upozorenjem, palo na području zapadne i južne Srbije.

On je istakao i da se taj oblačni sistem izmestio dalje, van granica Srbije, tako da se u ovom trenutku može reći da su padavine prestale.

''Važno je istaći da smo u toku prethodne noći očekivali veliku količinu padavina, da je izdat narandžast meteo alarm, da su padavine bile na tom podrčju i da se sve završilo do jutra, odnosno da su padavine sada prestale i da nema nikave opasnosti tog tipa za područje Srbije'', rekao je Sovilj, podsećajući da je Makedoniju juče u toku popodneva i noćas pogodilo veliko nevreme praćeno gradom i olujnim vetrom te da je bilo i žrtava zbog snažnih bujica.

Sovilj je istakao da će u narednim danima na snazi biti samo žuti meteo alarm, odnosno, potencijalno opasno vreme.

''Već u narednim danima biće znatno više sunca na području Srbije, ali će biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom naručito na jugo i jugozapadu. Ipak, za sada, nema naznaka formiranja sličnih nepogoda na teritoriji Srbije'', rekao je Sovilj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Srbiji se ne očekuju nepogode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2016

Na području Srbije trenutno nema padavina, a mala je verovatnoća da u popodnevnim satima u brdsko planinskim predelima dođe do kratkotrajnih pljuskova, rekao je Slobodan Sovilj iz RHMZ, dodajući da se u Srbiji ne očekuju nikakve nepogode poput onih koje su pogodile region...Podsećajući da je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.