Bez opasnosti po pijaću vodu zbog požara na Makišu

Izvor: Mondo, 24.Feb.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez opasnosti po pijaću vodu zbog požara na Makišu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da nema opasnosti od zagađenja pijaće vode nakon požara u skladištu trgovinske firme "DM" u Makišu, a da će sutra biti započeta analiza zemljišta.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Koliko sutra će krenuti prvi radovi na analizi zemljišta, koju moramo da uradimo da bi videli da li su pojedine materije ušle u zemljište i da li će na bilo koji način doći do bunara", rekao je Mali za Radio-televiziju Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ističući da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima.

On je naglasio da opasne materije, s obzirom da se radi o zoni sanitarne zaštite, nije trebalo čuvati u hali staroj 30 godina i da mora biti urađena analiza svih skladišta u tom regionu da bi se ovakve nesreće izbegle u budućnosti.

"Ja ću zahtevati od nadležnih inspekcija da se sutra ne radi samo analiza zemljišta, nego i posebne inspekcije svih skladišta po gradu Beogradu. Moramo da utvrdimo šta se desilo, imajte u vidu i da je to nelegalan objekat", dodao je gradonačelnik.

U Makišu kod Beograda juče je izbio požar u skladištu trgovinske firme "DM", ali nije bilo povređenih, a stradala je samo roba u magacinu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.