Izvor: B92, 26.Jun.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez odluke o "srpskoj skupštini"

Beograd -- Parlament Kosova za sada neće poništavati odluke lokalnih organa vlasti Srba na Kosovu, piše list Danas.

Iako je bilo najava da će Skupština Kosova posebnom deklaracijom proglasiti nelegalnom Skupštinu zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji, čije je osnivanje najavljeno za subotu 28. juna u severnom delu Kosovske Mitrovice, predsedništvo kosovskog parlamenta još nije odlučilo da li će o tome raspravljati.

Priština, za sada, ne namerava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da preduzima konkretne korake protiv srpskih institucija proizašlih iz lokalnih izbora koje je Beograd organizovao 11. maja, a među političkim predstavnicima kosovskih Srba, kako stvari stoje, nema jedinstva kada je reč o formiranju "srpske skupštine", piše list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sejdiju:"Srpska Skupština na Kosovu ilegalna"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2008

Predsjednik Kosova Fatim Sejdiju izjavio je danas da čelnici radikalnih Srba žele destabilizirati tu zemlju stvaranjem svoje posebne nacionalne skupštine. Konstituirajuća sjednica skupštine kosovskih Srba zakazana je za subotu, 28. juni ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.