Bez odlaganja upisnog roka

Izvor: RTS, 06.Jun.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez odlaganja upisnog roka

Senat Univerziteta u Beogradu nije prihvatio preporuku Ministarstva prosvete i nauke da se prvi upisni rok za brucoše odloži za nedelju dana. Prijavljivanje kandidata ostaje od 20. juna do 22. juna, a polaganje prijemnih ispita od 25. do 27. juna.

Preporuku Ministarstva prosvete i nauke da se prvi upisni rok za brucoše odloži za nedelju dana nije prihvatio Senat Univerziteta u Beogradu.

Tako prijavljivanje kandidata ostaje od 20. juna do 22. juna, a polaganje prijemnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispita od 25. do 27. juna.

Ministarstvo prosvete uputilo je dopis Senatu u kome se navodi da su zbog produžetka školske godine, polaganje završnih ispita i izdavanje  svedočanstava pomereni, pa bi trebalo odložiti i početak upisa za 27. jun.

Većina dekana je odbila predlog, jer su fakulteti već odredili termine za polaganje prijemnih ispita, pomerili ispitne rokove i uskladili ih sa upisnim kalendarom. Osim toga, nisu dobili ni jedan zahtev budućih brucoša za odlaganje.

O datumu početka upisnog roka na fakultetima u Novom Sadu sutra će odlučiti Senat Novosadskog univerziteta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.