Izvor: B92, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez odlaganja suđenja

Hag -- Sudsko veće Tribunala odbacilo zahtev za odlaganje početka suđenja šestorici funkcionera Srbije optuženima za zločine na Kosovu.

Sudsko veće nije uvažilo argumente odbrane generala Dragoljuba Ojdanića, koje su podržali i ostalih pet optuženih za ratne zločine, da početak procesa treba odložiti dok braniocima ne bude omogućen nesmetan pristup mestima na Kosovu koja se pominju u optužnici kao lokacije na kojima su izvršeni ratni zločini.

Zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je upućen posle incidenta u Maloj Kruši, kada su meštani napali Ojdanićeve advokate i sprečili ih da izvrše uviđaj. U odluci kojom se odbacuje zahtev za odlaganje suđenja, od UNMIK-a je traženo da učini sve kako bi omogućio i timovima branilaca da nesmetano rade svoj posao.

Suđenje Milanu Milutinoviću, Dragoljubu Ojdaniću, Nikoli Šainoviću, Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću i Sretenu Lukiću trebalo bi da počne 10. jula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.