Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Maj.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez novih letova ovog leta

Avio kompanija koja je imala nameru da od ove letnje sezone uspostavi letove sa niškog aerodroma odustala je od te namere do naredne letnje sezone, a grad Niš nastaviće da subvencioniše letove crnogorske kompanije 'Montenegro erlajns'.
Gradonačelnik Niša Miloš Simonović nije želeo da navodi ime kompanije ali je rekao da su pregovori sa njima završeni i da će letovi biti uspostavljeni naredne, a ne ove sezone.
Iako Simonović ne navodi koja je avio kompanija odustala od saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << sa niškog aerodroma ovog leta, nedavno je slovenačka nacionalna avio kompanija „Adria ervejz“ najavljivala mogućnost uspostavljanja letova, od ovog leta, između Ljubljane i Niša.
Inače Niš nastavlja da subvencioniše letove crnogorske kompanije, a koliki će iznos biti uplaćen crnogorcima iz budžeta grada još uvek je nepoznat jer prema rečima gradonačelnika Simonovića iznos zavisi od broja putnika.
'Nismo definisali aneks ugovora sa Montenegrom, u nekoliko meseci ove godine popunjenost aviona je dosta bolja što znači i manje izdatke', rekao je Simonović.
On je pozvao sve koji kritikuju grad zbog subvencija avio kompanijama da predlože bilo kakav plan koji će niškom aerodromu omogućiti da živi bez pomoći grada.
Gradsko veće je usvojilo projekat Unapređenja konkurentnosti aerodroma Konstantin Veliki vredan 187 miliona dinara ali će od tog novca deo osim za subvencije, biti iskorišćen i za ulaganje u infrastrukturu na samom aerodromu kako bi zadovoljio standarde i licence.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.