Izvor: B92, 23.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez novih kosovskih optužnica za vojnike i policajce"

Hag -- Srpske vlasti prvi put od pada Miloševića otvoreno odbijaju saradnju sa Haškim tribunalom i to nije lepa vest, izjavila je portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Florans Artman, odbacivši kao netačne informacije da će protiv svih funkcionera policije i vojske biti podignute haške optužnice. "Vlada Srbije, posebno premijer Zoran Živković, ministar policije Dušan Mihajlović, kao i šef diplomatije Državne zajednice Srbija i Crna Gora Goran Svilanović, dobro znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije tačno da će Haški tribunal optužiti sve policajce i generale koji su bili na funkcijama. Takva informacija je očita manipulacija", rekla je Artman za Beograd 202.

"Mi više nemamo policajaca i vojnika iz Srbije koji su vezani za zločine na Kosovu. Istrage za Kosovo završene su optužnicom protiv generala Pavkovića, Lazarevića, Lukića i Đorđevića". Ona je dodala da nekoliko osumnjičenih nisu više aktivni pripadnici ni policije ni vojske i Vlada Srbije sve to zna još od aprila ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.