Izvor: B92, 17.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez nove tužbe protiv Srbije"

Novi Sad -- Nebojša Radmanović kaže da neće dozvoliti da bude podneta nova tužba BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde.

Predsedavajući Predsedništvu BiH je za današnji novosadski "Građanski list" rekao da se taj predlog neće pojaviti na Predsedništvu BiH, koje jedino ima ovlašćenja da o tako nečemu odlučuje. "Svi znaju kako se ja ponašam u vezi s tim, kako ja pristupam toj problematici i kako bi takav predlog prošao", kazao je Radmanović.

On je rekao da su se razne priče o obnavljanju ili pokretanju nove tužbe protiv Srbije u Sarajevu pojavile odmah posle presude Međunarodnog suda pravde i ocenio da su to samo "priče".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.