Bez nauke nema razvoja društva

Izvor: Beta, 10.Maj.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez nauke nema razvoja društva

NOVI SAD, 10. maja 2014. (Beta) - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ima plan kako da nauku u Srbiji podigne na viši nivo jer društvo bez nauke ne može da se razvija, kazao je resorni ministra Srdjan Verbić.

"Imamo veliki naučni potencijal i ideje šta treba da uradimo u budućnosti, samo treba pažljivo da oslušnemo i da vidimo kako mi možemo da doprinesemo Evropi i svetu", kazao je Verbić na otvaranju Festivala nauke u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />On je rekao da reforma prosvete prave rezultate u nauci može dati tek za nekoliko decenija, ali da reforma u nauci već sutra može dati rezulate u povećanju kvaliteta nastave u školama.

Verbić je kazao da je nauka u Srbiji zanemarena i kao način razmišljanja, da se "ponašamo linearno, kao da ne moramo da donosimo odluke i razmišljamo o sledećim koracima", ali da je najlakši način da se to promeni, po njegovom mišljnju, upravo naučni metod.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Bez nauke nema razvoja

Izvor: Mondo, 10.Maj.2014

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ima plan kako da nauku u Srbiji podigne na viši nivo jer društvo..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.