Bez nastave u ugroženim područjima

Izvor: RTS, 18.Maj.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez nastave u ugroženim područjima

Izuzev škola u Obrenovcu i Lazarevcu, osnovne i srednje škole na teritoriji grada Beograda od sutra nastavljaju sa radom, odlučio je Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu. U Paraćinu i selima Moravičkog okruga neće biti nastave.

Odluka o tome kada će osnovne i srednje škole u Obrenovcu i Lazarevcu početi sa radom biće doneta u zavisnosti od normalizacije stanja u ovim opštinama.

Predškolske ustanove, izuzev ustanova u gradskim opštinama Obrenovac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Lazarevac, koje nisu prekidale sa radom nastavljaju sa redovnim aktivnostima, saopštila je Gradska uprava.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je ranije danas da će odluku o nastavku nastave u školama doneti lokalne samouprave i da u ovom trenutku nastavu ne treba organizovati po svaku cenu.

"U svim školama gde je moguće organizovatri nastavu, to treba učiniti, ali sutra nema potrebe za časovima od 45 minuta", rekao je ministar, gostujući na RTS-u.

Načelnik školske uprave Moravičkog okruga Danilo Beodranski potvrdio je da će se sutra u svim školama nastava odvijati normalno, izuzev seoskih na području opštine Gornji Milanovac, prenosi Tanjug.

"Izvršena je dezinfekcija svih obrazovnih ustanova u kojima su bili smeštena lica izbavljena iz poplava ", rekao je Beodranski.

Beodranski je istakao da će svi đaci osnovnih i srednjih škola na području Ivanjice, Čačka i Lučana sutra pohađati nastavu, dok će u Gornjem Milanovcu raditi samo gradske škole.

Škole sutra neće raditi ni u Paraćinu, u kojem se radi na saniranju štete.

U međuvremenu, Ministarstvo omladine i sporta apeluje da se volonteri u narednim danima oslobode obaveza u školama i na fakultetima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra rade škole u Beogradu

Izvor: Prva.rs, 18.Maj.2014

Odluka o tome kada će osnovne i srednje škole u Obrenovcu i Lazarevcu početi sa radom biće doneta u zavisnosti od normalizacije stanja u ovim opštinama...Predškolske ustanove, izuzev ustanova u gradskim opštinama Obrenovac i Lazarevac, koje nisu prekidale sa radom nastavljaju sa redovnim aktivnostima,...

Nastavak na Prva.rs...

Normalizacija nastave tamo gde je moguće

Izvor: RTS, 18.Maj.2014

Izuzev škola u Obrenovcu i Lazarevcu, osnovne i srednje škole na teritoriji grada Beograda od sutra nastavljaju sa radom. U Paraćinu i selima Moravičkog okruga neće biti nastave. Univerzitet u Beogradu odlaže aktivnosti...Ministarstvo prosvete očekuje da se nastava u školama normalizuje što...

Nastavak na RTS...

Sve beogradske škole osim u Obrenovcu i Lazerevcu danas rade

Izvor: Blic, 19.Maj.2014, 08:47

Sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Beograda, izuzev škola u Obrenovcu i Lazarevcu, od danas nastavljaju sa radom, odlučio je Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu...Odluka o tome kada će osnovne i srednje škole u Obrenovcu i Lazarevcu početi sa radom biće doneta u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.