Bez istrage za potapanje Čeonana

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez istrage za potapanje "Čeonana"

Amsterdam -- Međunarodni krivični sud objavio je da neće pokrenuti istragu vezanu za potapanje južnokorejskog ratnog broda "Čeonan" 2010., u kome je poginulo 46 mornara.

Istraga neće biti pokrenuta jer je napad bio usmeren na legitimnu vojnu metu.

U saopštenju, tužilac Fatu Bensuda je rekla da sud neće ni pokrenuti istragu vezanu za granatiranje, takođe od strane severnokorejskih snaga, ostrva Jeonpjeong koje se desilo nešto kasnije iste godine, preneo je Rojters.

Sud je obavljao preliminarno ispitivanje oba događaja kako bi utvrdio da li je kompletna istraga opravdana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bez istrage za potapanje "Čeonana" i napad na Jeonpjeong 2010.

Izvor: Blic, 23.Jun.2014

Međunarodni krivični sud (MKS) je danas objavio da neće pokrenuti istragu vezanu za potapanje južnokorejskog ratnog broda "Čeonan" 2010. godine u kome je poginulo 46 mornara, jer je napad bio usmeren na legitimnu vojnu metu...U saopštenju, tužilac Fatu Bensuda je rekla da sud neće ni pokrenuti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.