Bez hrane ostaje 1,7 mil.izbeglica

Izvor: B92, 01.Dec.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez hrane ostaje 1,7 mil.izbeglica

Svetski program UN za hranu (WFP) saopštio je danas da je prinuđen da obustavi pomoć za 1,7 miliona sirijskih izbeglica zbog nedostatka novca.

Program UN je naveo da više nije u stanju da obezbedi vaučere za hranu sirijskim izbeglicama u Jordanu, Libanu, Turskoj, Iraku i Egiptu.

"Bez tih vaučera mnoge porodice će osetiti glad. Izbeglice se već bore da prežive zimu i posledice prekida pomoći biće katastrofalne", navodi se u saopštenju.

WFP je potrebno 64 miliona dolara u decembru za pomoć sirijskim izbeglicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN više nemaju novca za pomoć izbeglicama iz Sirije

Izvor: Blic, 01.Dec.2014

Svetski program UN za hranu (WFP) saopštio je danas da je prinuđen da obustavi pomoć za 1,7 miliona sirijskih izbeglica zbog nedostatka novca...Program UN je naveo da više nije u stanju da obezbedi vaučere za hranu sirijskim izbeglicama u Jordanu, Libanu, Turskoj, Iraku i Egiptu..."Bez tih vaučera...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.