Bez dozvole vozio – autobus!

Izvor: Večernje novosti, 27.Okt.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dozvole vozio – autobus!

MEŠTANIN Donjeg Šepka kod Zvornika Vukašin Perić (60) vozio je punu deceniju autobuse u Srbiji, najviše po Podrinju, a da nikad nije stekao kategoriju za tu vrstu vozila. Kraj njegove karijere, sa lažnom vozačkom dozvolom u kojoj piše da ima "E" i "D" kategorije, nedavno su ozvaničili loznički iskusni saobraćajni policajci, Milan Stošić i Dragan Maksimović, na magistralnom drumu Loznica - Valjevo. Oni su, kako saznajemo u Policijskoj upravi Šabac, zaustavili autobus prevoznika "Belegija-prevoz" >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz Stupnice kod Loznice, i alkotestirali Perića, koji je bio "čist". Policajci su se zatim pozabavili njegovom vozačkom dozvolom i ustanovili da na njenoj zadnjoj strani piše SFRJ, da je izdata u Policijskoj stanici u Zvorniku u Republici Srpskoj 2003, da važi do 2013, a da je tada produžena za još pet godina! Saobraćajni policajci utvrdili su i da je vozač, navodno, položio "E" kategoriju pre nego "C", što je davalo još veću sumnju da je posredi falsifikat. Upućeni su bili i da u RS i BiH više od deceniju i po niko ne izdaje dozvole kakvu im je, kao i svojim poslodavcima, poturio Perić, s tim što su ovi drugi ili slepo verovali ili nisu proveravali. Perić je imao dozvolu za "B" kategoriju od 1977. i ništa više. Policija ga je, kao državljanina BiH, privela kod sudije za prekršaje, koji mu je, u takozvanom skraćenom postupku, "odrezao" kaznu. KARIJERA KAKO saznajemo, osim u firmi "Belegija prevoz", vozio je i u "Loznica-prevozu", pošto je tu firmu kupila firma "Marković a.d.", kod preduzeća "Generali". U "Belegija prevozu" radio je poslednjih godinu dana.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vozio deceniju autobus bez dozvole

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2015

Vukašin Perić (60) iz Donjeg Šepka kod Zvornika vozio je punu deceniju autobuse u Srbiji, najviše po Podrinju, a da nikad nije stekao kategoriju za tu vrstu vozila...Kraj njegove karijere, sa lažnom vozačkom dozvolom u kojoj piše da ima "E" i "D" kategorije, nedavno su ozvaničili loznički iskusni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.