Bez dogovora sa malinarima,slede blokade?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2009, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora sa malinarima,slede blokade?

ARILJE - Predstavnici proizvođača malina i hladnjačari, nisu se danas, na poziv ministra poljoprivrede Saše Dragina, dogovorili o otkupnoj ceni maline, jer se hladnjačari nisu pojavili na zakazanom sastanku.

Udruženje proizvođača maline iz Arilja najavilo je da će blokirati saobraćajnice ukoliko uskoro ne bude postignut dogovor sa otkupljivačima.

Malinari su tražili od ministra Dragina da nadležne inspekcije utvrde kvalitet ove voćke, tako što će prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otići u mini hladnjače, a zatim i u velike.

"Mi smo do sada u Arilju, Požegi i Ivanjici sakupili oko 15.000 potpisa od proizvođača maline, negodujući zbog niske otkupne cene. Peticija se nastavlja širom Srbije, pa očekujemo još više potpisa", izjavio je predsednik Udruženja malinara Srbije Dragiša Terzić.

"Ukoliko cena maline ne bude rasla u narednom periodu, neminovne su blokade, a konkretne odluke donećemo u skorije vreme."

Trenutna otkupna cena crvenog zlata u Arilju iznosi 110, a u Ivanjici je oko 90 dinara za kilogram.

Prema proceni malinara, realna cena je dva evra.

Predsednik Udruženja hladnjača Srbije Rade Ljubojević, izjavio je večeras FoNetu samo "da oni nisu prisustvovali današnjem sastanku" i da će se sutra oglasiti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.