Bez cenzure za slušaoce

Izvor: Blic, 28.Maj.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez cenzure za slušaoce

„Da smo mi u nekoj normalnoj zemlji, danas bi pričali o nekim drugim stvarima“ - čuvena je rečenica Saše Kovačevića, sa kojom će i danas u 10 časova na talasima prvog programa Radio Beograda, kao i svakog petka u poslednjih devet godina na FM talasima 88,5 i 95,3 započeti jubilarnu, četiristotu epizodu svoje satirične emisije „U zdravom telu zdrav sluh“. Urednik i voditelj Saša Kovačević i organizator Voja Kajganić

Kovačević se u „zdravom sluhu" na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duhovit, ali i kritičan način bavi svim aktuelnim temama, bilo da su političke, sportske ili kulturne prirode. Ne libi se da „prozove" bilo koga ko to zaslužuje, pa su mu tako na „meti" bili i čelni čovek RTS Aleksandar Tijanić, „voljeni predsednik" Boris Tadić, gradske službe, političke stranke, predsednik FK „Partizan" koga zove „Đura frizura""

- Slušaoce puštam u program bez cenzure, sve dok ne krše zakon. Dozvoljeno im je da kritikuju Aleksandra Tijanića, ali samo pod uslovom da plaćaju TV pretplatu. Mi to, naravno, ne proveravamo, dovoljna nam je njihova reč. Kad se neko lati nekog ozbiljnog posla i to obavezno ispratimo, kao što je recimo bilo kad je najavljeno da DS preuzima izgradnju koridora 10. Objasnili smo kako bi to izgledalo dok Šutanovac puni, a Đelić gura kolica, dok voljeni predsednik trasira put. Bavimo se i onim što nam se sviđa u gradu, kao što je recimo metro, ili pak književnim sposobnostima plodnog pisca Legije – priča Saša Kovačević.

Saša je veliki navijač Partizana. Shodno tome priznaje da emisija predstavlja „kršenje svih standarda, pošto je jedinstveni primer pristrasnosti i neobjektivnosti" kad se govori o njegovom voljenom klubu. Kako kaže, ne posećuje toliko često utakmice, ali redovno kupuje kartu, jer poslednji put kad to nije uradio crno beli su sredinom osamdesetih izgubili od „Fljamurtarija". Prošle godine mu je česta tema u emisijama bilo stanje u FK „Crvena zvezda".

- Tada nisu imali ni za topli obrok, pa smo objasnili da ni ne mogu da trče pošto su gladni. Šalili smo se i da su svi videli kako igra Kleo kad se najeo i prešao u „Partizan". Inače, pošto više volim košarku nedavno sam bio na utakmici sa „Makabijem". Kad sam došao video sam da nema mesta za parkiranje. Iako sam popustljiv prema Đilasu pošto sam mu ranije bio urednik, morao sam da spomenem da su on i njegov pomoćnik „Žika Pauk", jer su zvezdaši, namerno nosili kola svih „partizanovaca" kod „Arene" – otkriva Kovačević i navodi da često poredi Čaka Norisa i Duška Vujoševića, koji je, da li slučajno ili ne, počeo svoj rad u „Partizanu" baš kad i Kovačević svoju emisiju.

Slušaoci na „uslovnoj"

Pojedini slušaoci se javljaju i po 15 minuta pred početak emisije sa željom da se uključe u program iako ne znaju koja će tema biti. One koji to često rade pošaljem na „uslovnu", odnosno kažem im da ne zovu dva meseca. Desi da se jave posle tog roka i pitaju da li mogu opet u program pošto je kazna istekla – priča producent emisije Voja Kajganić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.