Bez Tajma i Milića

Izvor: Politika, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez "Tajma" i Milića

Iako je mesecima najavljivano da će pre "Rolingstonsa" u Beogradu i Budvi svirati "Električni orgazam" i Milić Vukašinović, odnosno "Regina" i "Tajm", pre tri dana došlo je do neočekivanog obrta. "Stonsi" su, iako su se prethodno složili, iznenada otkazali nastupe Milića Vukašinovića i grupe "Tajm" koji je trebalo da sviraju pre njih. Obrazloženja za takvu odluku nema, jer je legendarnoj grupi jednostavno sve dopušteno!

Na pitanje kako je došlo do ove promene samo nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pred koncerte u Budvi i Beogradu, Raka Marić, vlasnik "Mjuzik stara" koji organizuje ove spektakle, kaže:

– To nije moj koncert, već "Stonsa" i oni o svemu odlučuju. Iako smo mi njima još pre tri meseca poslali listu grupa za koje smo želeli da sviraju pre njih, oni su tek sad odlučili da će svirati samo "Orgazam" i "Regina", a da će oni dovesti još dva britanska benda po svom izboru. U pitanju su grupe "Answer", koja će nastupiti u Beogradu, i "Thirsty", koji će svirati u Budvi.

Marić dodaje da se ovakva odluka mora poštovati, jer je, ipak, u pitanju spektakl "Stonsa", a ne samostalni koncert Milića Vukašinovića ili "Tajma".

– Ostaju "Orgazam" i "Regina", za koje nam nisu ništa negativno rekli. Za grupe koje će zameniti Vukašinovića i Topića samo su nam rekli da su svetske klase – priča Marić i dodaje da je to, za sada, njihova poslednja odluka, ali da već sutra mogu da im "ispostave" neki novi zahtev, jer su oni zvezde, a "Mjuzik star" samo organizator koji mora da se povinuje njihovim željama.

I Ivan Ivačković, portparol koncerta, kaže da oni danas mogu da odluče i da "Električni orgazam" ili "Regina" neće svirati, i to bez obrazloženja, ali ističe da je verovatnoća da se nešto tako desi veoma mala.

– Na večerašnjem koncertu na plaži Jaz prvo će nastupiti grupa "Regina", a potom sastav "Thirsty", dok će u subotu na beogradskom Ušću najpre svirati "Električni orgazam", a pre "Rolingstonsa" engleski sastav "Answer". Koncerti svake od predgrupa trajaće oko četrdesetak minuta – dodao je Ivačković.

Povodom ovoga slučaja grupa "Tajm" oglasila se saopštenjem u kome se, između ostalog, kaže da su "Rolingstonsi" pokazali drskost i neprofesionalnost gurajući nam u uši muziku totalno nepoznatih grupa.

Milić Vukašinović kaže u izjavi za naš list da ne zna o čemu je reč, ali da postoji jednostavno objašnjenje zašto je otkazan njegov nastup na koncertu "Rolingstonsa" u Beogradu.

– Ja sam nedavno snimio album na engleskom jeziku i preko "Mjuzik stara" ceo materijal sam poslao menadžmentu "Stonsa" na vreme. Ne znam šte se dogodilo, ali izgleda da se Mik Džeger uplašio od mene. Očigledno je da im kao pevač ne odgovaram, jer bolje izgledam od Džegera, a i moje pesme su bolje od pesama "Stonsa". Oni su poslednju dobru stvar napravili pre 30 godina, pa se sigurno boje da ih svojom pojavom i svirkom ne zasenim na sceni – kaže Milić Vukašinović.

J. K. – V. Đ.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.