Bestijalno iživljavanje

Izvor: Glas javnosti, Srna, 03.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bestijalno iživljavanje

Dok je u muslimanskom delu Sarajeva trajao progon preostalog srpskog stanovništva, svetska štampa pisala je o srpskom teroru i silovanjima - tako je list Džumhuri islami tvrdio da su Srbi silovali 33.000 muslimanki u BiH.

U stvarnosti, u muslimanskom delu Sarajeva dešavaju se mnogobrojna silovanja Srpkinja. Hamo Lokvančić silovao je žene u Hrasnici, a prema mnogobrojnim svedočenjima, u tim zločinima naročito se isticao Mirsad Ašani, muslimanski policajac, koji je u bordelima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na Ciglanama, gde su dovođene i devojčice koje su imale svega 12 godina, silovao veliki broj maloletnih Srpkinja.

Svedočenja žrtava

U svedočenju Zorana Jovanovića piše i ime Keme Dautovića iz Buća potoka: „Tukli su svi odreda u svako doba dana i noći, tukli su i silovali i žene i muškarce, čak su i staricu od 60 godina silovali pred nama“.

U sudskim spisima zabeležen je i ovakav podatak: „Edin Mehić je sa Fejsalom Džipom nasilno odvodio maloljetne djevojke i djevočice srpske nacionalnosti i primoravao ih da za novac, cigarete i alkohol seksualno opšte sa „unproforcima“ iz arapskih zemalja. Sedamnaestogodišnju Natašu, čiji su roditelji poginuli u masakru u Miskinovoj ulici, na silu su odvozili u kasarnu „Maršal Tito“ i tu su je držali.

TRUDNOĆA

Na Akušersko-ginekološkoj klinici u Beogradu Mila R. (majka dvoje dece) svedoči: „LJubomir, ne mogu da se sjetim prezimena, ubio se, jer su mu silovali pred kućom ženu i kćerku. Znam da su prvo zaklali Đukić Stojana i njegovu ženu Katu, inače Hrvaticu. Kad su dolazili da nas siluju, prvo su nam vezivali oči maramom da ne bismo vidjele ko su zločinci. Dolazili su kad god su htjeli. Ređalo se često i po desetak njih na jednoj ženi... Nisu htjeli da me razmijene dok beba nije oživjela u trbuhu“.

Krajem 1992. godine ova nesrećna žena rodila je mrtvo žensko dijete.

ZLOSTAVLJANJE DEVOJČICA

Posebno je potresno svedočenje o zločinima Mušana Topalovića Cace, jednog od komandanata tadašnje Armije BiH. U drugoj polovini februara 1993. godine dovedena je 12-godišnja devojčica, koja je silovana sa ostalim starijim devojkama.

„Djevojčicu su doveli Jusuf Lando i Suad Milić. Lando je djetetu ruke vezao za krevet i silovao je, a zatim su to učinili Suad Milić, Amir Hodža, Enver Zjaljaj i Ferid Kajanija. Dijete je sve vrijeme plakalo. Kada je Ferid Kajanija počeo silovanje - djevojčica je umrla. Potom je njeno tijelo Jusuf Lando strpao u najlon kesu i bacio u jamu na Kazanima“.

Ovo piše u sudskim spisima sa suđenja Topalovićevoj grupi sa Kazana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.