Bespoštedna borba se nastavlja

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespoštedna borba se nastavlja

Lečenje Milana Rabrenovića (16) iz Priličkog Kiseljaka kod Ivanjice, obolelog od autizma se nastavlja, a da vidljivih pomaka ima i da su roditelji zadovoljni postignutim od prve terapije matičnim ćelijama koje su obavili u Beču, sa našim novinarima, podelila je majka Danijela Rabrenović.

- Prvi rezultati terapije su bili vidljivi već nakon nekoliko nedelja, jer je Milan bolje spavao, bolje jeo, smireniji je i mesta na koži gde se samopovređivao, počela su da blede, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ranije nije bio slučaj. Veće pomake smo očekivali sa zebnjom. Na sreću i do njih je došlo. Govor mu je postao bolji, svesniji je i komunikativniji, regulisao mu se i stomak, zbog čega smo prezadovoljni. Ono što je sigurno jeste to da našoj borbi nije kraj. Doktor koji je radio transplantaciju matičnih ćelija nam je rekao da ćemo morati da dođemo na još jednu terapiju jer je ceo njegov organizam zatrovan metalima poput aluminijuma i žive. Uveren je da će našem Milanu biti mnogo bolje i mi polažemo velike nade - iskreno će mama Danijela (43), dodajući:

- Ono što nas je zateklo i što narednu terapiju u Beču odlaže, to je operacija kolena. To je za nas došlo sasvim nenadano. Specijalista koji je pregledao Milana, potvrdio nam je da se fizikalnim terapijama ne može ništa učiniti i da Milan trpi jake bolove. Ako ne bude podvrgnut operaciji, neće moći više ni na noge. Pred nama su bile dve opcije, klasična operacija, koja bi bila izuzetno bolna i zbog koje bi Milan bio šest nedelja u gipsu ili da se obratimo ruskim specijalistima u Ćupriji koji bi radili takav hirurši zahvat laserski, gde bi i oporavak bio brži. Nismo imali dilemu, ali za to moramo da izdvojimo oko 3.000 evra.

Pojedine donacije čitalaca "Vesti", Rabrenoviću su sačuvali za narednu Milanovu terapiju u Beču, ali kako je operacija kolena preča, Rabrenovići će morati da nastave sa humanitarnom akcijom pokrenutom i među sugrađanima, kako bi sinu omogućili neophodno lečenje.

- Činjenica je da će nam opet biti potrebna poprilična suma novca koju sami nećemo moći da izdvojimo i zato nam je svaka pomoć zlata vredna. Miki je dugo bio u teškom stanju i sve ovo je posledica toga. Ni ćelije ne mogu iz prvog puta da odrade sve što je potrebno, da bi ga doveli u bolje stanje. Pred nama je još mnogo toga što moramo uraditi za dete. Prognoze su dobre, nadamo se i molimo da našem Mikiju bude dobro. Živimo za taj dan kada ćemo njega videti srećnog - kazala je majka Danijela.

Podsećanja radi, zahvaljujući jednom plemenitom preduzetniku i njegovim prijateljima iz Ivanjice, Rabrenovići su uspeli Milana da odvedu na lečenje u Beč.

- Zaista je teško rečima opisati koliko smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su bili uz nas, jer bitku za Milana sami ne možemo dobiti. Mnogo toplih pozdrava i zahvalnosti dugujemo i našem svešteniku Siniši Nikitoviću, bez koga ne bismo ostvarili svoj san. Posebnu zahvalnost dugujemo dvojici privatnika, koji su uplatili veći deo novca, opštini, građanima Ivanjice, prijateljima, rođacima, Golijskoj TV i naravno našim dobrotvorima iz dijaspore. Mnogi dobri ljudi su bili uz nas i jedno je sigurno, a to je da ne smemo da odustanemo od Milana - rekla je majka Danijela, koja od sina ne može da se odvoji ni sekund.

Ukoliko neko od plemenitih zemljaka može i želi da pomogne porodici Rabrenović da sinu omoguće dalje lečenje, možete stupiti u kontakt sa njima na adresu: 32 252 Prilički Kiseljak (kod Ivanjice) ili putem telefona na broj: 00381 69 197 51 03 i dogovoriti se o načinu slanja i dostavi pomoći. Otvoren je račun i u Komercijalnoj banci na ime majke Danijele Rabrenović na broj: 205-9011007275271-04 (dinarski) i devizni RS35205903102482685162 SWIFT KOBBRSBG

Mladi Milan Rabrenović je, u međuvremenu, krenuo je u specijalnu školu u Užicu, do koje njegovi roditelji dnevno moraju da prevale čak 120 kilometara u oba smera.

- Naš Milan je krenuo ponovo u školu, kao i mlađi sin, što ponovo donosi još jedan teret za naš i ovako skroman budžet, jer moramo da putujemo svakodnevno više od stotinu kilometara. Živimo samo od plate supruga Ivana sa još jednim sinom, pošto na mene pada sva Milanova nega. Naš krug bolesti i nemoći traje duže od deceniju i sada se po prvi put ukazala šansa da našem sinu zaista i bude bolje, zato smo sve svoje nade položili u ljude dobre volje - iskreno će Rabrenovići.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.