Besplatno venčanje za one koji prestanu da puše

Izvor: Blic, 30.Jun.2009, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno venčanje za one koji prestanu da puše

Humanitarna organizacija "Pjuriti" iz Rijada došla je na ideju kako da podstakne mladiće da prestanu da puše i ponudila im plaćene sve troškove venčanja, piše BBC.

Mladoženja iz Rijada kupuje venčanicu



Na reklamnim plakatima postavljenim u prestonici Saudijske Arabije ispisan je moto kampanje: "Ostavljanje pušenja je na vama, a brak je na nama".

Već je stotine muškaraca pokazalo interes za njihovu akciju, uključujući i jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nepušača koji je bio spreman da ponovo stavi cigaretu u usta kako bi dobio besplatno venčanje.

U većini arapskih zemalja mladoženje snose troškove venčanja, pa muškarci često odlažu brak kako bi uštedeli dovoljno novca. Predstavnici "Pjuritija” kažu da će učesnici kampanje pohađati sedmodnevni kurs kako bi se odvikli od pušenja.

Besplatan nameštaj dobiće 20 (bivših) pušača, a imena pobednika biće odlučena žrebom 6. avgusta.

Neki Saudijci su kritikovali kampanju, ukazujući da može smanjiti vrednost "svete zajednice", dok su drugi nazvali akciju seksističkom.

Portparol "Pjuritija" rekao je da je cilj da se stvori porodica "bez dima".

Procenjeno je da u Saudijskoj Arabiji ima oko 27.6 miliona pušača.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.