Besplatno iscrtavanje obrva za žene koje su pobedile rak dojke

Izvor: Megafon.co, 02.Okt.2021, 17:45

Besplatno iscrtavanje obrva za žene koje su pobedile rak dojke

Plati osmehom – to je naziv kampanje u kojoj Sandra Milojković iz Niša, sertifikovani PhiBrows artist, kako joj je zvanično zvanje, ili u slobodnom prevodu umetnica iscrtavanja obrva, tokom oktobra – meseca borbe protiv raka dojke, poklanja microblading tretman svim ženama koje su se izborile sa ovom bolešću. Phi akademija je glavni inicijator i organizator akcije Plati osmehom, a Sandra u njoj učestvuje drugu godinu zaredom.
„Žene koje su pobedile karcinom dojke, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << potvrdu lekara da je bezbedno raditi tretman, dobiće ga besplatno, kao podršku. Na taj način, zapravo želimo i da pomognemo ženama koje su zbog teške bolesti ostale bez obrva, ali i da podignemo svest kod ostalih žena o važnosti redovnih preventivnih pregleda“, kaže Sandra za Megafon.
Zakazivanje Tretmani su besplatni i radiće se tokom oktobra – meseca borbe protiv raka dojke.
„Sada već možete da počnete da se prijavljujete na Instagram i Fejsbuk stranicama, kao i putem telefona +381 64 923 94 95. Zakazivaćemo tretmane u oktobru, ali, naravno, ukoliko neko bude sprečen da dođe u oktobru, nije problem da pomerimo za drugi datum“, objašnjava Sandra.
Ona kaže da je prošle godine informacija o akciji Plati osmehom došla do malog broja žena, ali su u međuvremenu lekari saznali za nju, pa su preporučivali svojim pacijentkinjama da se jave. One su to i učinile, tako da se nada da će ove godine pomoći većem broju žena kojima je ovo potrebno.
Prevencija U niškom Domu zdravlja u toku je vikend akcija “Otvorena vrata”, gde, između ostalog, možete da obavite skrining preglede kao što su PAPA test, ultrazvuk dojke ili prođete kroz edukaciju o samopregledu dojke. Više o tome OVDE.
Inače, prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Svake godine oko 4.600 žena oboli, a 1.600 umre od ove bolesti. Jedna od osam žena tokom svog života oboli od raka dojke.
Foto – Sandra Milojković

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.