Besplatni udžbenici srpskog od šest različitih izdavača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni udžbenici srpskog od šest različitih izdavača

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da se na listi besplatnih udžbenika za učenike prvog razreda osnovne škole za predmet srpski jezik nalazi 14 udžbeničkih kompleta od šest izdavačkih kuća, a ne samo jedan komplet na nivou cele zemlje.

"Udžbenički komplet za srpski jezik, kao i za ostale predmete, razlikovaće se od škole do škole u zavisnosti od izbora sa ponuđene liste nastavnika koji realizuju nastavu od prvog do četvrtog razreda", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju izdatom povodom pogrešnih navoda u pojedinim medijima.

Dodaje se da se, prilikom izbora udžbeničkog kompleta za srpski jezik, može odabrati komplet za izvođenje nastave po monografskom ili kompleksnom postupku, a da izabrani komplet udžbenika za prvi razred na nivou škole usvaja Nastavničko veće škole.

Sa liste udžbeničkih kompleta koje su već dostavljene školama, nastavnici koji realizuju nastavu od prvog do četvrtog razreda, biraju komplete udžbenika za svaki predmet, a kompleti za pojedine predmete mogu biti od različitih izdavača.

"Tako izabrani komplet za svaki predmet, čini komplet udžbenika za prvi razred svake škole", navodi ministarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.