Besplatni mamografski pregledi u KC Niš

Izvor: Megafon.co, 24.Apr.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni mamografski pregledi u KC Niš

Sve zainteresovane Nišlijke, starosti od 50 do 69 godina, od 25. aprila do 7. maja, imaće mogućnost, da bez obzira na status zdravstvenog osiguranja, u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju KC Niš, besplatno obave mamografske preglede, zahvaljujući inicijativi Uprave ove zdravstvene ustanove i Ministarstva zdravlja. Pored statičnog aparata za mamografiju niškog Kliničkog centra, pregledi će se obavljati i na mobilnom mamografu, koji se nalazi u krugu starog dela KC Niš. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co <<
Foto: KC Niš

Prema rečima nadležnih, pacijentkinje će moći da obave ovu vrstu skrining testiranja i bez zdravstvene knjižice, ali je potrebno da kod sebe imaju neki lični dokument i da prilikom zakazivanja ostave svoj kontakt telefon.
„S obzirom na to da je „tehnička“ propusna moć samog aparata 20 pregleda u toku dana, a pregledi će biti obavljani od 8 do 20 časova uveče, sem nedelje i prvomajskih praznika, cilj nam je da za ovih desetak dana pregledamo sve žene koje su bile na listi čekanja, a kojima su pregledi zakazivani najkasnije tri nedelje od datuma zakazivanja“, kaže direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni pregledi mamografom naredne dve nedelje u KC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2018

Sve žene od 50 do 69 godina, pa i one koje nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će od srede 25. aprila do 7. maja da obave mamografski pregled dojki u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju Kliničkog centra Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.