Besplatne radionice za starije sugrađane

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne radionice za starije sugrađane

Gradska opština Zemun u okviru projekta ''Moja zemunska kartica'', tradicionalno organizuje besplatne programe obuke u savladavanju različitih veština za penzionere.

U periodu od 7. do 9. oktobra realizovane su dve radionice dekupaža i jedna radionica prirodne kozmetike.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je radionici dekupaža koja je realizovana u Mesnoj zajednici Ugrinovci.

- Na ovaj način pokazujemo brigu i poštovanje za starije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << generacije, za sav njihov trud koji su uložili u izgradnju naše zemlje i društva. Kao odgovorna Uprava, domaćinskim raspolaganjem budžeta uspevamo da pripremimo mnogobrojne besplatne programe za starije sugrađane, kao i za mlađe generacije. Tako je u toku kurs obuke za rad na računarima, koje pohađaju stariji sugrađani, ali i mladi koji uče komlikovanije programe. Pored radionica dekupaža i prirodne kozmetike, koje su uglavnom pohađale naše starije sugrađanke, u narednom periodu očejuku nas programi korektivnih vežbi sa rekreacijom, obuka samoodbrane i pružanja prve pomoći. Sve ove programe osmislili smo zajedno sa građanima, jer oni najbolje znaju šta im je potrebno. Na zahtev naših starijih sugrađana po prvi put organizovaćemo književne i pesničke večeri, gde će naši stariji sugrađani imati priliku da prezentuju literarno stvaralaštvo - rekao je predsednik Matić i pozvao penzionere da učestvuju u mnogobrojnim besplatnim programima i da predlažnu nove sadržaje.

U radnoj atmosferi, polaznice kursa su prošle pod stručnim vođstvom sve faze u izradi ukrasnih i upotrebnih predmeta u dekupaž tehnici. Na kraju radionice izradile su svoj prvi ukrasni predmet u ovoj zanimljivoj tehnici i stekle su veštinu koju mogu primeniti za ukrašavanje upotrebnih predmeta i nameštaja.

Radionica prirodne kozmetike upoznala je polaznice sa tehnikama kako da u kućnim uslovima pripreme proizvode prirodne kozmetike: kreme, sapune, soli za kupanje, sredstva protiv komaraca, kreme za sunčanje, kao i kako da pravilno upotrebljavaju etarska ulja i druge prirodne sastojke kozmetike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.