Izvor: Blic, 09.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna zaštita

Na internetu postoje virusi, ali postoje i sajtovi koji će vam pomoći da zaštitite vaš računar. Evo programa koje možete da skinete besplatno.

Spyware Doctor Starter Edition

Ova verzija je deo Google pakovanja. Besplatna verzija može da pronađe sve spajvere ali nema sve prednosti koje sa sobom nosi verzija koju možete da kupite.

VirusTotal Uploader

Ovaj program je savršen za proveru potencijalno opasnih daunlodova, i atačmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji dolaze sa mejlovima. Ovaj program vam pruža mogućnost da pošaljete bilo koji fajl manji od 10 MB VirusTotal sajtu koji prima rezulate skeniranja sa 32 različita programa.

Comodo Firewall Pro

Comodov produženo delovanje firewalla može da blokira bilo čiji neovlašćen pokušaj da pošalje informacije sa vašeg PC kompjutera preko interneta. Ipak pre nego instalirate ovaj program dobro se obavestite o tome koje su prednosti i mane firewall-a, da ne biste posle imali problema sa korišćenjem kompjutera.

BitDefender Online Scanner

Ako sumnjate da vaš regularni antivirus program ne radi baš najbolje i da mu promiču sumjivi programi, odnosno virusi, istalirajte BitDefender online skener koji će proveriti sve što vas zbunjuje. Ovaj program skenira kompletnu memoriju kompjutera, sve fajlove i detektuje i uklanja sve viruse.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.