Besplatan prevoz i taksijem za Beograđane zbog snega

Izvor: Blic, 13.Feb.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan prevoz i taksijem za Beograđane zbog snega

Gradski štab za vanredne situacije naložio je danas svim komunalnim vozilima da građanima koji čekaju na stanicama ponude besplatan prevoz, zbog snega i mećave koja traje gotovo celu noć i dan u glavnom gradu.

U tu akciju dobrovoljno su se uključila i beogradska taksi udruženja, pa će taksisti danas besplatno prevoziti građane koji čekaju na stanicama, po sistemu linijskog taksi prevoza, a Beograđane će besplatno prevoziti i po dva mini-busa na espres linijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pomoćnik gradonačelnika Živorad Anđeković rekao je Tanjugu da je u ovako teškim metereološkim uslovima logično da grad Beograd brine o svojim građanima i istakao da će sva komunalna vozila besplatno prevoziti građane sve dok traju ovako obilne padavine.

"Naši vozači biće dužni da svakom građaninu koji čeka na stanici ponude prevoz, jer nam je cilj da svi građani bezbedno stignu svojim kućama", rekao je Anđelković i dodao će svi građani do kojih Hitna pomoć nije u stanju da dođe, do najbližeg doma zdravlja besplatno moći da se prevezu taksi vozilima "Beotaksija”.

Takođe, firma „Siti bus” će na svakoj ekspres liniji odvojiti po dva mini-busa koji će besplatno prevoziti građane, naglasio je Anđelković i zamolio Beograđane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova dok traje nevreme.

Govoreći o akciji čišćenja snega na beogradskim ulicama, Anđelković je naveo da su prioritet u čišćenju snega prilazi bolnicama i domovima zdravlja, jer je važno da bolesnici bezbedno stignu do lekara.

"Veliku pažnju posvećujemo stepeništima i drugim pešačkim prolazima", naveo je Anđelković i apelovao na mesne zajednice da preuzmu so od „Beograd-puta".

On je dodao i da je grad naložio opštinama da putem omladinskih zadruga angažuju ljude koji će lopatama čistiti sneg.

U koordinisanoj akciji, sneg čisti oko 2.000 radnika „Beograd puta”, „Zelenila - Beograd”, „Parking servisa” i „Gradske čistoće”, a zimska služba "Beograd puta" dobila je nalog da, nakon što očisti ulice prvog prioriteta, odmah pređe na ulice drugog prioriteta kako bi se maksimalno olakšalo kretanje vozila gradom.

Kamionima je i dalje zabranjeno kretanje mostom „Gazela” iz pravca Niša ka Novom Beogradu, a kako je saopštila Gradska uprava, „Beograd put” čini napore da očisti Kružni put koji je danas bio zakrčen kamionima i drugim vozilima.

Odlučeno je i da se, dok ta saobraćajnica ne bude prohodna, po pet kamiona u grupi pušta da udje u grad i Bulevarom vojvode Mišića stignu do Ostružničkog mosta.

Obnovljeni letovi sa beogradskog aerodroma

Direktor JAT Ervejza Srđan Radovanović izjavio danas da su oko podneva ponovo uspostavljeni letovi sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Radovanović je za televiziju Studio B rekao da će svi putnici biti prevezeni, ali sa zakašnjenjem. "Ako je mećava nekom od naših putnika pričinila štetu JAT Ervejz

će tu štetu nadoknaditi", rekao je on.

Radovanović je rekao da je saobraćaj i pored mećave uspostavljen uz

"nadčovečanske napore" zaposlenih na aerodromu Beograd i u JAT

Ervejzu. On je naveo da će putnicima koji su zbog kašnjenja izgubili vezani

let JAT Ervejz omogućiti tranzit i boravak u Beogradu.

Sneg u Beogradu pada od jutros u 2 časa, a prestanak padavina

očekuje se popodne.

Sve beogradske službe čiste sneg

Ekipe javnog komunalnog preduzeća "Beograd put" i ostalih gradskih službi punim kapacitetom rade na uklanjanju snega koji od sinoć pada u Beogradu, saopšteno je danas.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Branko Smiljanić rekao je da je na čišćenju gradskih ulica angažovano 135 ekipa, prenosi Beoinfo. Prema njegovim rečima, pojedine linije javnog prevoza su skraćene, a u Beogradu je do sada napadalo oko 20 centimetara snega i očekuje se da nastavi da pada i tokom dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komunalna preduzeća besplatno voze Beograđane

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010

Gradski štab za vanredne situacije naložio je danas svim komunalnim vozilima da građanima koji čekaju na stanicama ponude besplatan prevoz, zbog snega i mećave koja traje gotovo celu noć i dan u glavnom gradu.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.