Bespilotne letelice iz Kine stigle u Srbiju: Iljušin sleteo u Batajnicu

Izvor: Večernje novosti, 30.Jun.2020, 15:57

Bespilotne letelice iz Kine stigle u Srbiju: "Iljušin" sleteo u Batajnicu

Na beogradski vojni „Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici sleteo je danas „iljušin“ sa isporukom bespilotnih letelica iz Kine. Na beogradski vojni „Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici sleteo je danas „iljušin“ sa isporukom bespilotnih letelica iz Kine.Srbija je kupila od Kine naoružane bespilotne letelice CH-92A, koje se koriste za izviđanje i snimanje terena, ali mogu da nose i bombe i rakete. Reč je maloj bespilotnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << letelici koja će u našem Ratnom vazduhoplovstvu biti u više varijanti, a jedna će se lansirati sa domaćeg kamiona FAP 2228.U januaru ove godine v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović je rekao da se u prvoj polovini ove godine očekuje isporuka kineskih naoružanih bespilotnih letelica CH-92A, i to dva sistema, kompleta, sa ukupno šest letelica. On je dodao da se stručnjaci VTI već duže vreme nalaze u Kini, gde sa kineskim kolegama rade na integraciji sistema i opreme sa pomenute letelice na domaću bespilotnu letelicu „pegaz”, što je posebna korist od saradnje sa Kinezima.Č-92A ima raspon krila nešto manji od deset metara, akcioni radijus veći od 150 kilometara, maksimalna visina leta je 5.000 metara, a brzina nešto manja od 200 kilometara na sat. Nosi dve navođene rakete dometa do šest kilometara i namenjena je za izviđanje, korekciju artiljerijske vatre i za napad na važne ciljeve, kao što su laka vozila, radarsko-komunikacioni sistemi i drugo.(Sputnjik)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiju stigle bespilotne letelice iz Kine

Izvor: Danas, 30.Jun.2020

Na vojni aerodrom u Batajnici danas je sleteo transportni avion "Iljušin" sa isporukom bespilotnih letelica iz Kine, javlja Sputnjik.

Nastavak na Danas...

Sputnjik: Srbiji isporučene kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice

Izvor: TangoSix.rs, 30.Jun.2020

Kako prenosi “Sputnjik“, na vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je sleteo transportni avion Iljušin. Kako Tango Six saznaje radi se o kazahstanskom civilnom Il-76, kojim su Srbiji dopremljene kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice CH-92A.. Prvi nagoveštaj...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.