Besmrtni puk Srbije svečanom pesmom obeležio 76. godišnjicu pobede nad fašizmom (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021, 10:40

Besmrtni puk Srbije svečanom pesmom obeležio 76. godišnjicu pobede nad fašizmom (VIDEO)

Pesma Besmrtnog puka Srbije, autora Aleksandra Kočića, svečano je upriličena obeležavanju Dana Pobede i negovanju antifašističkih i oslobodilačkih tradicija srpskog naroda.

U aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kada je onemogućena šetnja Besmrtnog puka gradovima Srbije, i kada obeležavamo 76. godina od pobede nad fašizmom, svečanom pesmom odajemo počast našim precima koji su u svim ratovima u prošlom veku dali nemirljiv doprinos slobodi i svrstavanju Srbije na stranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobednika.

Pesmu Besmrtnog puka Srbije, na Dan Pobede emituje i Ruska nacionalna televizija.

Pre dve godine Besmrtni puk Srbija je održan u jedanaest gradova, a najbrojniji je bio u Novom Sadu u kome je sa slikama svojih predaka u ruci, šetalo više od tri hiljade ljudi.

Bio je to najveći besmrtni puk u svetu mimo zemalja bivšeg sovjetskog saveza, što je zvanično potvrđeno u Moskvi od strane glavnog koordinatora Besmrtnog puka van Rusije, Sergeja Gluščenka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.