Besmislena tačka rezolucije EP: Vučić je kriv što je opoziciji dao izbore koje su oni tražili?

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 13:50

Besmislena tačka rezolucije EP: Vučić je kriv što je opoziciji dao izbore koje su oni tražili?

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su u Strazburu sramnu rezoluciju o Srbiji.

Rezolucijom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Za njeno usvajanje lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović brže-bolje krenuli put Brisela.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije obavezujuća, rezolucija Evropskog parlamenta puna je bizarnosti i paradoksa, tako da svako ko je bio svedok predizbornog i izbornog procesa u Srbiji, može da svedoči nizu nelogičnih i sumanutih tvrdnji.

U moru besmisleno nabacanih, osuđujućih reči upućenih srpskom državnom vrhu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jedna tačka posebno se izdvaja po svojoj bizarnosti.

Naime, u rezoluciji EP tvrdi se da je Vučić zloupotrebio zahtev opozicije za prevremenim izborima, raspustio parlament i zakazao prevremene izbore?!

Postavlja se pitanje kako je zahtev opozicije za prevremenim izborima zloupotrebljen, ako je opozicija dobila ono što je tražila - vanredne beogradske i parlamentarne izbore.

Naime, predstavnici opozicije okupljeni pod parolom "Srbija protiv nasilja" septembra prošle godine podneli su zahtev za raspisivanje vanrednih izbora.

"Mi, predstavnici parlamentarnih stranaka, organizatori protesta 'Srbija protiv nasilja', zahtevamo rapsisivanje vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora do kraja 2023. godine. Više puta ste u javnosti ponovili da ste spremni za raspisivanje izbora onog trenutka kada dobijete zahtev. Takav zahtev ste već više puta javno dobili od svih iz opozicije u parlamentu. Ovim putem, mi Vam formalno upućujemo taj zahtev i očekujemo da dobijemo odgovor što pre i da nas, posle konsultacija sa nadležnima, obavestite o tome kada bi ovi izbori trebalo da budu održani - stoji u zahtevu upućenom 11. septembra 2023. godine predsedniku Aleksandru Vučiću, koji su potpisali predstavnici Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno-moramo, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije i Pravac Evropa (SSP,PSG, PZP, Sloga)".

Ova potpuno besmislena tačka u rezoluciji EP dobija još više na bizarnosti kada se uzme u obzir da je Zoran Lutovac pretio da će se, ukoliko Vučić brzo ne odgovori na zahtev i ako parlament ne bude raspušten, boriti i u parlamentu i na ulici da se to dogodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radomir Lazović nakon usvajanja Rezolucije o izborima u EP: Patriotizam je kada kažete da su izbori pokradeni

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

Ana Brnabić i Aleksandar Vučić, uz pomoć režimskih medija, pokušavaju da prikažu da su oni koji sarađuju sa EU na razrešenju ove krize izdajnici, ali im poručujem da se danas u Strazburu branila Srbija i da je pravi patriotizam kada kažete da su izbori pokradeni, izjavio je za N1 narodni poslanik...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.