Beskućnik koji trči da bi sakupio pomoć. Ali ne za sebe

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnik koji trči da bi sakupio pomoć. Ali ne za sebe

Runi Gudman iz San Franciska svaki dan trči po dva sata kako bi prikupio sredstva za humanitarnu organizaciju “The Hospitality House” koja pruža podršku zatvorenicima i njihovim porodicama, a koja je i njemu pomogla kada mu je bilo najteže.

Gudman je 54-godišnji beskućnik, koji spava u šatoru pod mostom, a uprkos tome prošle nedelje se takmičio u maratonu u San Francisku.

Nagradom u iznosu od 120 dolara pomogao je ljudima za koje kaže da su mu velika inspiracija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
-Kad me ljudi vide, vide samo trkača, ne osobu koja nema dom. Imao sam dugu borbu sa kokainom i heroinom, a kada sam bio u zatvoru sanjao sam da osećam vetar i gledam u zvezde, jednostavno da osetim lepotu života. Dok trčim osećam mir. Želim samo da ujutru ustanem zdrav. Uživam u trenutku - otkriva Gudman.

Pogledajte kako izgleda dirljivi video koji objašnjava zašto se u tih dva sata dnevno koliko provodi trčeći oseća kao slobodna osoba.

VIDEO > Runi Gudman - slobodna osoba!

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.