Beskućnici, ostanite u kućama!

Izvor: RTS, 09.Feb.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnici, ostanite u kućama!

Francuska ministarka zdravlja Nora Bera poručila beskućnicima u toj zemlji da, zbog niskih temperatura, "ne izlaze napolje".

Javnost u Francuskoj osudila je nepromišljenu izjavu francuske ministarke zdravstva Nore Bere, koja je na blogu napisala da beskućnici ne bi trebalo da izlaze napolje zbog zime.

"Mala deca, starije osobe, bolesni i beskućnici posebno su ugrožene kategorije stanovnika tokom ekstremnih zimskih temperatura, pa bi trebalo da izbegavaju izlaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napolje", napisala je na blogu francuska ministarka.

Najzanimljiviji deo poruke i razlog zbog kojeg se našla na meti napada javnosti jeste preporuka beskućnicima da tokom polarnih hladnoća koje su zahvatile Evropu ne izlaze napolje.

Bera je pokušala da se "izvuče" poslavši preko Tvitera link na promenjeni tekst u kojem se beskućnici više ne spominju.

U protekle dve nedelje, širom Evrope od hladnoće umrlo je stotine ljudi od kojih su mnogi beskućnici. Mnogi francuski gradovi otvorili su dodatna skloništa kako bi se beskućnici mogli skloniti od zime.

 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.