Beskrupulozan trik

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 13:31

"Beskrupulozan trik"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da Rusija nije protiv održavanja pregovora po pitanju ukrajinskog konflikta.

Ali, kako je objasnio, ti pregovori su mogući samo u slučaju ako se budu poštovali interesi Rusije.

“Više puta su i predsednik i drugi predstavnici Ruske Federacije govorili da Moskva ne odbija pregovore, ali da oni mogu biti isključivo na osnovu poštovanja naših interesa, zakonskih interesa, kao i naših zabrinutosti“, rekao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“Kada neki međunarodni stručnjaci i predstavnici pojedinih zemalja pokušavaju da predstave inicijativu sa ciljem da Rusiju natera da sedne za pregovarački sto - to zapravo predstavlja simptom situacije koja je nastala kao rezultat linije Sjedinjenih Država o uspostavljanju potpune hegemonije u međunarodnim odnosima. Trebalo bi da se radi o tome na kojim principima će se zasnivati novi svetski poredak koji nam je svima potreban umesto jednostranog svetskog poretka, odnosno svetskog poretka jednog hegemona“, naglasio je Lavrov.

Kako je rekao, tvrdnje Zapada da trenutno nije vreme da se borbena dejstva u Ukrajini obustave i pokrenu pregovori predstavlja “beskrupulozan trik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.