Berza sadnog materijala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2011, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berza sadnog materijala

NOVI SAD -

Novosadski sajam će od danas do nedelje, 18. decembra biti domaćin četvrte Berze sadnog materijala na kojoj će oko 40 rasadnika i nekoliko naučnih ustanova predstaviti proizvode vrhunskog kvaliteta, saopštila je ta sajamska kuća.

Izvršni direktor Novosadskog sajma Bojan Gajić je napomenuo da se berza organizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, "u želji da bude dat doprinese reafirmaciji rasadničarstva i proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sertifikovanog sadnog i loznog materijala".

Namera je da se izađe u susret posetiocima koji se sadnjom, setvom ili uređenjem eksterijera bave profesionalno ili iz hobija, kako bi na jednom mestu mogli da kupe sadni materijal vrhunskog kvaliteta.

Gajić je najavio učešće oko 40 rasadnika kao i Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu - Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo i pejzažnu arhitekturu, Instituta za kukuruz Zemun Polje i Instituta za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci.

U stručnom delu biće održan okrugli sto na temu "Proizvodnja sadnog materijala u Srbiji - stanje i predlog mera".

Profesor dr Zoran Keserović sa novosadskog Poljoprivrednog fakulteta je istakao da je u 2011, zabeleženo najveće interesovanje za podizanje zasada u proteklih nekoliko godina i dodao da je održavanje berze veoma važno za afirmisanje proizvodnje sadnog materijala u Srbiji.

Berza će biti održana u Hali "Master", radno vreme je od 10 do 18 časova, a u nedelju se završava sat ranije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berza sadnog materijala na Sajmu

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2011

Novosadski sajam će do nedelje biti domaćin četvrte Berze sadnog materijala na kojoj će oko 40 rasadnika i nekoliko naučnih ustanova predstaviti proizvode vrhunskog kvaliteta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.