Јовановић: Промоција јагодастог воћа у Србији циљ радионице „Berry Academy“

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Sep.2023, 13:31

Јовановић: Промоција јагодастог воћа у Србији циљ радионице „Berry Academy“

Саветник председника Привредне коморе Србије (ПКС) Вељко Јовановић је поводом едукативне радионице Berry Academy, на тему одрживе производње и квалитета јагодастог воћа, рекао да је циљ радионице додатно промовисање јагодастог воћа на српском тржишту. Фото: Танјуг „У ПКС смо организовали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << серију едукативних радионица, што на тему маркетинга, маркетинга на друштвеним мрежама, што на тему презентацију неких стартапова који су везани за пољопривредну производњу, затим бавимо се и промоцијом нашег новог концепта који се зове Berry Academy“, изјавио је Јовановић за Танјуг.
Едукативна радионица одржава се у оквиру Фестивала јагодастог воћа у Београду. Он је рекао да је прошле године посета фестивалу била „фантастична“, било је преко 30.000 људи, а ове године очекује се и више с обзиром на још већи број излагача“.
Јовановић је подсетио да је малина најдоминантније јагодасто воће у Србији и да је наша земља међу прва три извозника малина у свету. „То је место које желимо да сачувамо и у другом јагодастом воћу напредујемо. Десиле су се иновације на тржишту у производњи другог јагодастог воћа јер су се појавиле нове сорте конзумне малине, боровница је почела да буја у Србији последњих година“, истакао је Јовановић.
Према његовим речима, поред улагања у квалитет материјала и производње, потребно је улагати и у маркетинг ради промоције јагодастог воћа. Јовановић је објаснио да је боровница перспективно воће, које захтева веће инвестиције, али доноси вишу зараду од осталог јагодастог воћа.
Говорећи о стартаповима у овој сфери пољопривредне производње, он је указао да ПКС презентује студентски стартап, који се бави локалном продајом поврћа по наруџбини. „Апсолутно је време за стартапове у пољопривреди и за трансфер знања. Појављују се неке нове генерације, појављују се ‘градски сељаци’. То је једна супер категорија нових произвођача који знају шта не знају и спремни су да питају и да јако брзо уче“, закључио је Јовановић.
Јовановић је навео да ће сутрашњи дан бити посвећен забави и конзумацији јагодастог воћа.
Voće i povrće u Srbiji je veće zdravstene ispravnosti svake godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јовановић: Промоција јагодастог воћа у Србији циљ радионице „Berry Academy“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.