Berluskoniju ponovo odloženo ročište na suđenju za Rubi

Izvor: Blic, 14.Mar.2013, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoniju ponovo odloženo ročište na suđenju za Rubi

Sudija u Milanu odlučio je juče da iz zdravstvenih razloga odloži ročište na suđenju bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju (76) optuženom za seks sa maloletnom prostitukom.

Sud je prethodno poslao lekarske stručnjake da utvrde da li Berluskoni preteruje kada se žali na infekciju oka i hipertenziju kako bi usporio suđenje pred izricanje presude.

Lekari su u izveštaju naveli da Berluskoni pati od naglih skokova krvnog pritiska.

Sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ročište zakazano je za ponedeljak, a potom za 20. i 21. i 25. mart, ali taj raspored će zavisiti od zdravstvnog stanja optuženog.

Berluskoni je optužen za seks sa tada maloletnom Karimom El-Marug, plesačicom poznatom pod nadimkom Rubi.

Ukoliko bude osuđen, bivši italijanski premijer rizikuje da dobije do tri godine zatvora za ovu optužbu, i do 12 godina zbog navodnog pritiska na policiju da oslobode Rubi jednom prilikom kada je bila uhapšena za sitnu krađu. I Berluskoni i Rubi negiraju da su imali seksualni odnos.

Ovo nije jedini proces protiv Berluskonija. Medijski magnat se trenutno žali na presudu o utaji poreza, a prethodno je u odvojenom postupku proglašen krivim za objavljivanje transkripta razgovora jednog političkog rivala koga je prisluškivala policija u svojim novinama.

Povezane vesti: Rubi u sudnici s novim partnerom, odbačen Berluskonijev zahtev za odlaganje suđenja Berluskoni: Potreban sam vam Roberto Benini: Berluskonijev povratak gori od smaka sveta Berluskoni se verio sa 50 godina mlađom devojkom Policija traga za Rubi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.